Konseptet

Hva er Dromedar Kaffebar? Kort sagt er Dromedar Kaffebar en full kopp med håndverk, kjærlighet og historikk servert direkte til deg…

Dromedar Kaffebar bygger på tanken om å skape noe unikt, noe eget. Drømmen om å drive sitt eget sted, det å være en gründer. For menneskene bak konseptet Dromedar Kaffebar har det vært viktig at vi skal kunne se på oss selv som et levende nærmiljø sted, hvor alle hudfarger, alle aldre og alle mennesker uansett sosial og økonomisk situasjon har en naturlig plass

Kombinerer man så åpenheten og en inkluderende holdning til kundebehandling med en råvare som alle har et forhold til, og tillegg serverer denne råvaren med en ambisjon om ypperste kvalitet i hver kopp, så. Dromedar Kaffebar skal være et nærmiljø sted for de som bor i nærområdet eller de som arbeider i nærområdet. Ja faktisk kan vi også være et nærmiljøsted for de som bor et helt annet sted i byen eller landet, men som ønsker seg en eller annen form for tilhørighet netteopp til vårt nærmiljø!

Dromedar Kaffebar er nåtidens nær pub, et sted hvor de ansatte er på hils med alle kundene, et sted hvor du kan møte dine naboer til en kopp kaffe, et sted hvor du kan invitere din hjertes utkårede på det første stevnemøtet (hvor ellers kan du gi han/henne en cappuccino med hjerte?). Vi skal i hvert fall, med hånden på hjertet, love oss selv og våre kunder at Dromedar kaffebar skal være på konstant jakt etter den perfekte kopp kaffe, alltid våken, aldri sovende…. ( det er ikke så vanskelig etter all den kaffen vi har drukket..!)


Historien og målene

Skal vi starte kaffebar i Trondheim? Settingen er en mørk januar ettermiddag det herrens år 1997. Trondheim var 1000 år, og VM på ski skulle arrangeres i Granåsen engang i februar/mars.

To meget seriøse og unge menn satt i dyp planlegging etter endt arbeidsdag. “Det er på tide at Trondheim får en skikkelig kaffebar.” Jo, vi var enig om det. Men hvor i all verden skulle vi åpne denne kaffebaren, og hvordan skulle vi lære oss å lage kaffen, hvor får man kjøpt god kaffe i Norge, hvem selger espressomaskiner? Spørsmålene var flere enn svarene den gangen, og en ting har gründerne Andreas o Preben lært oss; Veien blir til mens man går! Dette er historie nå, og mange av dere vet kanskje svaret på om vi fant svarene til våre spørsmål.

Dromedar Kaffebar ble etablert i Trondheim i mars 1997. Vårt ønske var å skape en oase i Trondheim med byens beste kaffe. Når vi ser tilbake, kan vi med stor sikkerhet si at det greide vi!

Dromedar var Trondheims første kaffebar, vi har vært trofaste mot kvalitet og service som igjen har gitt oss “legende” status i byen. I 1998 åpnet Dromedar sin første kaffebar i Bergen, og i 1999 en til i samme by. Sommeren 2003 åpnet vi kaffebar på Jessheim Storsenter, der god kaffe og hyggelige dromedarer beriker hverdagen til mange romerrikinger.