Velkommen til Dromedars Kaffeskole

Dromedar Kaffebar jobber med kaffe som håndverk og fag, og vi har siden 1997 vært lidenskapelig opptatt av å kunne servere en stadig bedre kopp med kaffe. Etter over 20 år bak espressomaskina og med nesa langt oppi kaffekverna, har vi funnet ut det aller meste om hvordan vi lager den beste koppen, det være seg både espresso og svart kaffe!

Vi deler gjerne vår erfaring med alle som har interesse for vårt sorte gull. Se våre kursdatoer for Trondheim, eller ta kontakt for å få et opplegg som passer akkurat dine behov.


Grunnkurs Hjemme-Barista

Dromedars Kaffeskole har for tiden ikke tilbud om grunnleggende kurs tilpasset hjemmebaristaen. Vi håper å komme tilbake med nye kurs sensommer og høst 2020. Du vil få lære å lage de klassiske italienske kaffedrikkene på baristavis. Vi går gjennom grunnleggende teori og gir deg håndfast praktisk erfaring på profesjonell espressomaskin og kvern, og det hele er overførbart til maskiner beregna til hjemmebruk.

Kursdager, onsdager kl. 18.00

 • 8. januar
 • 15. januar
 • 17. april  – AVLYST

Påmelding merkes dato og sendes: Kaffeskolen@dromedar.no

Kurset varer en kveld og er ca tre timer langt. Innholdet er som følger:
 • Introduksjon på kaffebønnas reise fra busk til kopp
 • Espressomaskin og Espressokvern i samhandling; funksjon, bruk, renhold m.m.
 • Doseringsteknikk og tamping
 • Innstilling av kvern for optimal ekstrahering av espresso
 • Steaming av melk og tilberedning av klassiske kaffe drikker
 • Vi inkluderer smakeprøve av vår mest berømte kreative drikke, demo av håndbrygg på Kalita filter og Aeropress, våre absolutte favoritter for god kaffe hjemme sammen med espressomaskin.

Det er plass til 6 stykker på hvert kurs, og prisen er kr 800,- pr deltaker. Med maks seks deltakere garanterer vi for praktisk erfaring for deltakerne, og et best mulig utbytte av kvelden!

Send ønsket kursdato i e-post, og meld deg på med å sende navn og fakturaadresse, merk e-posten med GRUNNKURS-HJEMMEBARISTA/DATO Påmeldingen er bindene, og siste frist for avmelding er 48 timer før kursstart. Du får bekreftelse på din påmelding umiddelbart pr mail (om denne ikke kommer har du ikke oppgitt korrekt mailadresse, eller så må du sjekke spamfilter!), og vi sender en infomail samt faktura når avmeldingsfrist er passert.


Videregåendekurs Hjemme-Barista

Dromedars Kaffeskole inviterer høsten 2019 til 1 videregående kurs tilpasset hjemmebaristaen i Trondheim. Vi forventer at du på forhånd kan å lage de klassiske italienske kaffedrikkene, så her går vi gjennom mer avanserte teorier, og vi fordyper oss i både espresso og melk. Vi jobber med fordypning i rutinene på profesjonell espressomaskin og kvern med optimalisering av ekstraksjon av forskjellige typer espresso. Melkesteaming for viderekommende innebærer fortsatt fokus på tekstur og temperatur, og vi jobber med det som skal til for å mestre latteart.

Det vil ved etterspørsel bli satt opp videregående baristakurs sensommer eller høst 2020.

For å etterspørre kursdatoer kan du gjerne sende en mail  til: kaffeskolen@dromedar.no

Innholdet er som følger:
 • Espressomaskin og Espressokvern i samhandling
 • Doseringsteknikk og tamping
 • Innstilling av kvern for optimal ekstrahering av forskjellige typer espresso
 • Steaming av melk og latte art
 • Fordypning på renhold og enkelt vedlikehold av maskin og kvern.

Det er plass til 6 deltakere på hvert kurs, og prisen er kr 800,- pr deltaker. Med maks seks deltakere garanterer vi for praktisk erfaring for deltakerne, og et best mulig utbytte av kvelden!

Meld deg på med å sende e-post med navn og fakturaadresse til kaffeskolen@dromedar.no, merket VIDEREGÅENDE KURS. Påmeldingen er bindene, og siste frist for avmelding er 48 timer før kursstart. Du får bekreftelse på din påmelding pr mail, og vi sender en infomail samt faktura når avmeldingsfrist er passert.


Eget opplegg

Dersom du har andre ønsker og behov enn det Dromedars Kaffeskole tilbyr i sine faste kurs, kan vi komme de aller fleste ønsker i møte med et egnet opplegg;

 • Kaffekveld, med foredrag om kaffens opprinnelse, og demo av våre beste bryggemetoder (presskanne, kalita og aeropress). Dere får og teste og sammenligne kaffe fra hele verden, og dere får smake vår berømte Søt Chili samt Dromedarbakeriets fristelser! Dette er vårt mest populære opplegg, og er en sosial og hyggelig fagkveld for grupper opp mot 15 personer.
 • Bryggekurs for private, bedrifter og kafeer! Hvordan lage den sorte kopp kaffe, som alle har et forhold til, enda litt bedre..? Vi har full oversikt over alle bryggemetoder og kan gi opplæring på ditt favoritt bryggeutstyr? Ved å både smake, måle og analysere finner vi ut hvordan man henter ut de beste aromaer for en perfekt smaksbalanse i  hver eneste kopp.
 • Baristakurs for private, foreninger, bedrifter eller kafeer! Lær vårt håndverk og lag de klassiske italienske drikkene og Dromedars klassikere på espressomaskin!

Hva kursene vil koste vil avhenge av hvor store grupper dere vil være, og etter hvilket og hvor mye innhold som ønskes. Send en e-post til kaffeskolen@dromedar.no for informasjon eller for å lage en avtale:)