Konseptet

 Kort sagt er Dromedar Kaffebar en full kopp med håndverk, kjærlighet og historikk servert direkte til deg…

Dromedar Kaffebar bygger på tanken om å skape noe unikt, noe eget. Drømmen om å drive sitt eget sted, drømmen om å lage den perfekte koppen med kaffe. Vi har satt oss mål om å være levende nærmiljøsteder, hvor alle hudfarger, alle aldre og alle mennesker uansett sosial og økonomisk situasjon har en naturlig plass. Dromedar Kaffebar skal være et nærmiljø sted for de som bor eller arbeider i nærområdet. Ja faktisk kan vi også være et nærmiljøsted for de som bor et helt annet sted i byen eller landet, men som ønsker seg en eller annen form for tilhørighet nettopp til vårt nærmiljø!
Vi ønsker å vise åpenhet og en inkluderende holdning til kundebehandling i samspillet med en råvare som alle har et forhold til, og tillegg serverer denne råvaren med en ambisjon om ypperste kvalitet i hver kopp. 
Dromedar Kaffebar er nåtidens nær pub, et sted hvor de ansatte er på hils med alle kundene, et sted hvor du kan møte dine naboer til en kopp kaffe, et sted hvor du kan invitere din hjertes utkårede på det første stevnemøtet (hvor ellers kan du gi han/henne en cappuccino med hjerte?). Vi skal, med hånden på hjertet, love oss selv og våre kunder at Dromedar kaffebar skal være på konstant jakt etter den perfekte kopp kaffe, alltid våken, aldri sovende….


Historien og målene

Skal vi starte kaffebar i Trondheim? Settingen er en mørk januar ettermiddag det herrens år 1997. Trondheim feirer 1000 års jubileum, og VM på ski arrangeres i Granåsen.

To meget seriøse og unge menn satt i dyp planlegging etter endt arbeidsdag. “Det er på tide at Trondheim får en skikkelig kaffebar.” Jo, vi var enig om det. Men hvor i all verden skulle vi åpne denne kaffebaren, og hvordan skulle vi lære oss å lage kaffen, hvor får man kjøpt god kaffe i Norge, hvem selger espressomaskiner? Spørsmålene var flere enn svarene den gangen, og en ting har gründerne Andreas o Preben lært; Veien blir til mens man går! Dette er historie, og mange av dere vet kanskje om vi fant svarene til våre spørsmål.
Dromedar Kaffebar ble etablert i Trondheim i mars 1997. Vårt ønske var å skape en oase i Trondheim med byens beste kaffe. Når vi ser tilbake, kan vi med stor sikkerhet si at det greide vi! Dromedar var Trondheims første kaffebar, vi har vært trofaste mot kvalitet og service som igjen har gitt oss “legende” status i byen. I 1998 åpnet Dromedar sin første kaffebar i Bergen, og i 1999 en til i samme by. Sommeren 2001 åpnet vi nummer to Trondheim, i Nordregate 2. Sommeren 2003 åpnet vi kaffebar på Jessheim Storsenter, der god kaffe og hyggelige dromedarer beriket hverdagen til mange romerikinger.
Vinteren 2005 åpnet vi storstua vår på Moxnesshjørnet, og vinteen 2010 åpnet vi den fjerde dromedaren, på bakklandet ved Bakke Bru. Høsten 2011 plasserte vi en dromedar i Kristiansund, i samarbeid med Gaute Schrøder.
Samme høst oppfylte vi en stor drøm ved å åpne vårt helt egne dromedarbakeri i Trondheim. Vi teller i dag 6 kaffebarer og ett bakeri, og sysselsetter 50-55 entusiastiske barista.